ONS VERHAAL

Bourgondiërs, levensgenieters en aartsvaders van de Lage Landen. De hertogen Filips de Goede & Karel de Stoute speelden in 1464 een cruciale rol in de vorming van de Nederlandse geschiedenis. De flamboyante hertogen brachten tijdens hun bewind kwaliteit en stijl naar het Noorden en stonden aan het begin van wat we nu “de bourgondische levensstijl” noemen.

In dit tijdperk spelen wij een cruciale rol in de vorming van het Nederlandse bierlandschap en staan we voor de bourgondische erfenis van onze vergeten helden, Filips de Goede & Karel de Stoute.


GEBROUWEN VOOR
De echte fijnproever. Vuurzee is ontstaan uit de wens om het anders te doen. Het verlangen om een bier te maken dat een plek verdient aan de culinaire tafel waar we tot op heden vrijwel uitsluitend wijnen en gedistilleerd tegenkomen. Daar waar uiteenlopende smaken en aroma’s hun weg vinden naar de gastronomische liefhebbers, daar waar kwaliteit en beleving samenkomen en mensen met passie en toewijding de beste producten gebruiken om de fijnste gerechten en combinaties te creëren.

 

Wij zijn De Goede & De Stoute.

Where beer meets gastronomy

Hoe het allemaal begon

Wij, Piet en Pieter, ontmoetten elkaar in 2015 in het groene hart van Italië. De perfecte plek om onze liefde voor eten en drinken te vieren. We beleefden daar bijzondere momenten en we werden vrienden.

Terug in Nederland bleek onze gemeenschappelijke liefde voor het goede in het leven zo sterk te zijn, dat we de stoute schoenen aantrokken. 

 

We besloten om samen een biermerk te ontwikkelen. Een biermerk met klasse en vol beleving. Bieren met unieke combinaties die ons terug lieten denken aan onze tijd in Italië. 

 

De Goede & De Stoute was geboren.

  • Instagram - White Circle
  • LinkedIn - White Circle

MET TROTS VOOR U GEBROUWEN, GEEN 18 GEEN ALCOHOL

© De Goede & De Stoute - All Rights Reserved