VUURZEE

Wat zou er gebeuren als we de euforie van champagne en wijn zouden samenbrengen met de uitgesproken kenmerken van bier?

We besloten te experimenteren met Champagnegist en Pinot Noir-druiven. Na 1,5 jaar, vele batches brouwen en proeven is het nu gelukt! Aan het eind van de zomer hebben wij Pinot-Noir druiven geplukt in Hongarije en toegevoegd tijdens het brouwproces.

Met als resultaat een licht mousserend Vonkelbier met een fruitige afdronk dankzij de Pinot-Noir druiven. 

 

Het was een waanzinnig avontuur om dit bier te maken waarbij alle smaaktonen zo mooi in balans zijn. Laat al je zintuigen prikkelen door een Vuurzee aan smaakbeleving en mousserende vonkels!

Vuurzee is ons eerste Vonkelbier. Een elegant blond bier dat wij met champagne gist bereiden. Wij gebruiken deze gist om het bier een iets droger karakter en een mooie mousse, oftwel vonkel in de mond, te geven.


Vernieuwde bierstijl

Wij hebben gekozen om deze bierstijl op de markt te brengen omdat brouwen met champagnegist een waar avontuur is en hierin talloze smaakcombinaties te bedenken zijn. Daarom past “Vonkelbier” heel goed bij De Goede & De Stoute. 

Wij zijn druk aan het experimenteren met diverse druivenrassen en andere fruitsoorten zodat we liefhebbers binnenkort weer kunnen verassen met een nieuw "Vonkelbier"!

DE BIERSTIJL

Waar te verkrijgen?

 

Vuurzee is te verkrijgen bij onze aangesloten restaurants en hotels.
Members van De Goede & De Stoute kunnen onze bieren ook bestellen

MET TROTS VOOR U GEBROUWEN, GEEN 18 GEEN ALCOHOL

© De Goede & De Stoute - All Rights Reserved