Vuurzee is ontstaan
uit de wens om het
anders te doen.

Vuurzee is ontstaan uit de wens om het anders te doen. Na een zoektocht buiten de gebaande paden en vele experimenten later, was Vuurzee geboren: een elegant, prijswinnend Champagnebier. Gebrouwen voor de echte fijnproever. Een waardig alternatief voor (mousserende) wijnen. Een drank van dit niveau verdient natuurlijk een oogstrelende jas. Het bijzondere design van onze fles is geïnspireerd op de Champagnefles.
De fles is volledig gecoat, om de hoogwaardige kwaliteit van Vuurzee te behouden.

Pinot Noir van Nederlandse bodem

We hebben bewust gekozen om een groot deel van de bitters die uit hop komen te vervangen door andere bitters, namelijk uit de Pinot Noir druif. De Pinot Noir druif heeft vanwege de dunne schil, een lichte tannine. Daarnaast zorgen deze tannines ervoor dat de bitterheid, die vaak voorkomt in de meeste bieren, beter worden uitgebalanceerd. Mede door deze reden leent dit bier zich zo goed met culinaire gerechten. 

Champagnegist

De Champagnegist geeft Vuurzee een licht lactisch karakter. Anders gezegd een licht zuurtje. Tevens zorgt de gist, voor een aangename mousse en textuur in de mond. In tegenstelling tot biergist zorgt de Champagnegist ervoor dat je niet met een opgeblazen gevoel aan
tafel zit. 

Smaakontwikkeling 

 

Vuurzee is van hoge gisting en elke fles krijgt 3 a 4 maanden de tijd om te rijpen. Het is de bedoeling dat de grove belletjes veel fijner worden, zoals bij een Champagne. Daarnaast zorgt de gist op de fles dat Vuurzee zich in smaak blijft evolueren en zorgt de gist ervoor dat je het voor een langere tijd kan bewaren. Net als bij een goed wijn! De Gist maakt het bier iets minder hard, zachter van smaak en zorgt voor minder scherpe tonen. Het laatste glas wordt hierdoor troebel. Wij blijven experimenteren met de smaak van vuurzee. Niet alleen laten we Vuurzee doorrijpen in eikenhouten vaten. Ook hebben we afgelopen zomer een aantal flessen, 6 maanden laten rijpen in de Oosterschelde. 

RO302436.jpg
RO108690.jpg
lars vuurzee.jpg

Suggesties

 

De drinktemperatuur van Vuurzee ligt rond de 8 graden en komt
het best tot haar recht in 
een wijnglas of open flûte. Vuurzee laat zich perfect schenken voor het diner, als aperitief of met een amuse. Tijdens het diner leent 
Vuurzee zich als volwaardig partner voor de meest uiteenlopende prachtige gerechten. En delicatessen als kaviaar, oesters, langoustines, 
coquilles en gerookte zalm tot foie gras, gerookte wagyu en Ibérico ham.

Fles Vuurzee met glas.jpg