Hier vindt je alles over Vuurzee
Vuurzee is ontstaan
uit de wens om het
anders te doen.
Vuurzee is een elegant, sprankelend, bekroond, brut bier. Gebrouwen met gist met een mousserend karakter en hand geplukte pinot noir druiven uit eigen wijngaard in Nederland. Door de mousserende gist krijgt Vuurzee een fris, lichtzuur karakter en een fijne mousse in de mond. De lichte tannines uit de druivenschil zorgen voor een subtiele bitterheid. Het resultaat? Een gastronomische drank met verfijnde bubbels, fruitige tonen en een elegante, complexe smaak. Gemaakt voor de ware fijnproever. Gebrouwen door Bourgondisch Brouwhuis De Goede & de Stoute.
Pinot Noir van Nederlandse bodem
We hebben er bewust voor gekozen om veel van de bitters die afkomstig zijn van hop te vervangen door andere bitters, namelijk van de Pinot Noir druif. De Pinot Noir druif heeft door zijn dunne schil lichte tannines. Bovendien helpen deze tannines de bitterheid te compenseren die in de meeste bieren voorkomt. Mede daarom leent Vuurzee zich zo goed bij culinaire gerechten.
Gist met een sprankelend karakter
De gist geeft Vuurzee een licht lactisch karakter. Met andere woorden, een licht zuurtje. De gist zorgt ook voor een aangename mousse en textuur in de mond. In tegenstelling tot biergist zorgt mousserende wijngist ervoor dat je niet met een opgeblazen gevoel aan tafel zit.
Smaakontwikkeling
Vuurzee is van hoge gisting en elke fles krijgt 3 a 4 maanden de tijd om te rijpen. Het is de bedoeling dat de grove belletjes veel fijner worden, zoals bij een mousserende wijn. Daarnaast zorgt de gist op de fles dat Vuurzee zich in smaak blijft evolueren en zorgt de gist ervoor dat je het voor een langere tijd kan bewaren. Net als bij een goede wijn! De Gist maakt de Vuurzee iets minder hard, zachter van smaak en zorgt voor minder scherpe tonen. Het laatste glas wordt hierdoor troebel. Wij blijven experimenteren met de smaak van Vuurzee. Niet alleen laten we Vuurzee doorrijpen in eikenhouten vaten. Ook hebben we afgelopen zomer een aantal flessen, 6 maanden laten rijpen in de Oosterschelde.
Pairing
Vuurzee laat zich perfect schenken als aperitief of als volwaardig begeleider voor de meest uiteenlopende prachtige gerechten. En van delicatessen als kaviaar, oesters, coquilles en gerookte zalm, tot foie gras, gerookte wagyu en ibéricoham en heerlijke kazen.
​
Ook hebben we een exclusieve samenwerking met het Kaasfort Amsterdam.
Het Kaasfort heeft 2 kazen bereidt met Vuurzee
​
Een bijzondere roodflorakaas die zijn oorsprong vindt in
de omgeving van het Franse Nantes en die in Kaasfort Amsterdam wordt gewassen in Vuurzee.
​
En een heerlijke fruitige boerencamembert uit Normandië, Frankrijk. Na aankomst in Kaasfort Amsterdam wordt deze gedrenkt in Vuurzee
Suggesties
De drinktemperatuur van Vuurzee ligt rond de 8 graden en komt
het best tot haar recht in een wijnglas of open flûte. Vuurzee laat zich perfect schenken voor het diner, als aperitief of met een amuse. Tijdens het diner leent Vuurzee zich als volwaardig partner voor de meest uiteenlopende prachtige gerechten. En delicatessen als kaviaar, oesters, langoustines,
coquilles en gerookte zalm tot foie gras, gerookte wagyu en Ibérico ham.